Informatie over V V

Met een aantal enthousiaste inwoners hebben we ruim een jaar gewerkt aan het opstellen van het dorpsplan inzake Verkeer en Mobiliteit.  We hebben een aantal verkeerssituaties besproken een aangegeven wat er volgend ons verbeterd kan worden. Ook het ontbreken van Openbaar Vervoer is uitgebreid aan de orde gekomen. Na het aanbieden van het dorpsplan en de oprichting van de vereniging,  zijn we met een kleine groep mensen verder gegaan om zo veel mogelijk plannen te realiseren. Wij gaan nu verder onder de naam Verkeer en Veiligheid.

Wij willen ons met name inzetten voor:

  • Realiseren Openbaar Vervoer in de kernen Langeraar-Papenveer.
  • Veiliger maken centrum Langeraar.
  • Veiliger maken verkeerssituatie brug Papenveer.
  • Snelheidsremmers rondom fietsbrug Papenveer.
  • Onveiligheid Oostkanaalweg.
  • Parkeerproblemen in nieuwbouw Langeraar.
  • Ook de in het dorpsplan aangeboden punten aan de gemeente zullen we meenemen.

Inmiddels heeft er in de diverse media nieuws gestaan over het Openbaar Vervoer dat mogelijk eind 2012 weer gaat rijden in onze kernen. Wij zijn hier heel erg blij mee. Het is belangrijk dat de diverse bedrijventerreinen, scholen en kernen bereikbaar zijn met openbaar vervoer.  We hopen snel door de vervoerder, provincie en gemeente hierover geïnformeerd te worden. En zo mogelijk dat we samen met de wethouder, in gesprek komen met deze instanties, over de tijden en route. 

Op dit moment denken wij mee over de verkeersoverlast die diverse bouwplannen kunnen veroorzaken, zoals de verplaatsing van de velden van Altior, de sloop en bouw van de Aarhoeve en de bouw van woningen in Langeraar….

Ook  het opknappen van de Langeraarseweg en vooral het voetpad langs de Langeraarseweg baart ons zorgen, aangezien dit gelijk is gepland met de diverse bouwprojecten.

Ook is er inmiddels een rondgang door het dorp geweest met de BOA (bijzondere opsporing ambtenaar) die o.a. let op onveilige verkeerssituaties in de Gemeente Nieuwkoop. Diverse knelpunten zijn besproken en we hopen dat dit de verkeersveiligheid zal bevorderen.

Graag wijzen wij u erop, dat u klachten of opmerkingen rondom verkeer en veiligheid kan melden via de website van de gemeente. Uw opmerking komt dan direct op de goede plaats terecht en u krijgt snel antwoord. 

Wij komen graag in gesprek met inwoners van Langeraar-Papenveer over verkeer en veiligheid.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan verzoeken wij u dit per mail aan ons kenbaar te maken. Ons mail adres is vv@rondomdeplassen.nl

U bent hier

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2394 van /customers/4/6/0/rondomdeplassen.nl/httpd.www/includes/menu.inc).

Blog van Werkgroep Verkeer en Veiligheid

Buurtbus "Langeraar"

Woensdag 2 maart is de tweede bijeenkomst van de vereniging Buurtbus "Langeaar".Heeft u interesse om een buurtbus te gaan rijden meld u zich daan aan via vv@rondomdeplassen.nl. Deze avond in het teken van kennis making met het (dagelijks) bestuur en de informatie over het reglement. Ook wordt de definitieve route bekend gemaakt. Daarnaast is er uitleg door mensen van Arriva over hoe men te werk gaat in en met de bus. Dus hoe te handelen met het stempelapparaat en de OV chipscanner en daarnaast de verkoop van kaartjes.

Buurtbus zoekt chauffeurs,

De werkgroep Verkeer en Veiligheid van de Dorpsraad Rondom de Plassen, Dorpsraad van Langeraar en Papenveer, zet zich volop in voor het openbaar vervoer in beide kernen van de gemeente Nieuwkoop. Nadat Arriva gemeld heeft in juli jl dat zij stoppen met de buslijn 184, is er veel en intensief overleg geweest met de gemeente Nieuwkoop, Arriva, en de provincie. Met als resultaat dat Arriva na 14 december nog door gaat met de ochtend rit en 's middags nog met 3 ritten tot 1 juli 2016. Dus de jongelui kunnen nog op school komen en ook weer thuis. In de zo genoemde daluren rijdt er een belbus.

Check de nieuwe dienstregeling van Arriva

Op zondag 13 december 2015 vindt de jaarlijkse landelijke wijziging van de dienstregeling voor trein en bus plaats. Ook in de meeste regio’s waar Arriva het openbaar vervoer verzorgt worden wijzigingen doorgevoerd. Deze nieuwe dienstregeling is geldig is van zondag 13 december 2015 tot en met zaterdag 10 december 2016.

Wilt u weten wat er gaat veranderen voor uw buslijn? Lees dan hier verder.

Sluipverkeer

Bij navraag bij de gemeente Nieuwkoop of de mensen in Langeraar ook last zou kunnen krijgen van sluipverkeer ivm de
werkzaamheden bij de drechtbrug in Leimuiden is ons onderstaand geantwoord:

Beste meneer Heemskerk,

Met deze e-mail reageer ik op uw vragen over de afsluiting van de Drechtbrug.

Ik heb bij de provincie Zuid-Holland navraag gedaan. Zij geven aan dat de Drechtbrug het grootste deel van de tijd toegankelijk blijft voor het verkeer. Er is slechts sprake van een snelheidsverlaging naar 50 km/uur ter hoogte van de brug.

Buslijn 184 wordt opgeheven

Ondanks alle inzet van de werkgroep Verkeer en Veiligheid (dorpsraad Rondom de Plassen) heeft Arriva besloten lijn 184 op te heffen. Wij vinden het erg jammer omdat onze scholieren de bus beginnen te ontdekken en dat hij ook door de ouderen wordt herontdekt. Na, nu anderhalf jaar de goede route gereden te hebben, stopt Arriva met deze lijn. Dit doen zij wel in overleg met de provincie, gemeente en de dorpsraad “ Rondom de Plassen” met name de werkgroep Verkeer en Veiligheid.

Gewijzigde vertrektijden eerste ritten lijn 184

Over Arriva hebben we veel goede opmerkingen gehoord en een enkele slechte opmerking. De laatste gingen merendeels over de tijden in de ochtend. Een aantal leerlingen die met de bus mee wilden zouden te laat op school aankomen. Zo zou het Groene Hart College om 8.20 uur al beginnen met de eerste lessen. (En drie maal te laat werd, naar zeggen, tamelijk zwaar gestraft.) Op de tijd van 8.20 was niet gerekend,omdat bij Arriva de aanvangstijden van 8.30 uur was binnen gekomen. Er is door de werkgroep V&V contact gezocht via de gemeente met Arriva.

Feestelijke ingebruikname van de bus in Langeraar

Op woensdag 8 januari jl. is buslijn 184 feestelijk in gebruik genomen.

De lijn was sinds december 2012 in gebruik, maar doordat de Langeraarseweg gerenoveerd werd, kon de juiste route al die tijd niet gereden worden. Met het opleveren van de weg in december 2013, is per  6 januari 2014 de definitieve route in gebruik genomen.  Na ruim 15 jaar zijn Langeraar en Papenveer weer per bus bereikbaar en is er de  mogelijkheid om rechtstreeks naar Alphen aan den Rijn te reizen.  In Ter Aar, op de Kruisweg bij Woubrugge en in Nieuwveen is er de mogelijkheid over te stappen op andere buslijnen.

Bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De renovatie van de Langeraarseweg is afgerond. Langeraar is vanaf 9 december 2013 weer bereikbaar van beide kanten en zijn winkels en voorzieningen weer gemakkelijk te bezoeken.

 

Reconstructie Langeraarseweg

Op vrijdagmorgen 6 december hebben we met een aantal bewoners een taart aangeboden aan de harde werkers van de reconstructie van de Langeraarseweg. Deze taart is speciaal gemaakt door Jan Wildenburg. Omdat ze deze morgen al bijna klaar waren konden we de werklui nog even bedanken voor de inzet van de afgelopen maanden. In de schuur bij Jan hebben we nog even gezellig koffie gedronken en de taart opgegeten. Eind van de middag is de weg weer open gegaan voor het verkeer. In de komende weken zullen de laatste klusjes nog opgeknapt worden.

Druppels verwijderdMaandag 19 augustus is daadwerkelijk de eerste rij druppels verwijderd. De volgende rij verdwijnt ook deze week en zijn ook beide drempels gerealiseerd.

Ook is er dan "SCHOOLZONE" aan gebracht in de Langeraarseweg.

Pagina's

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer