U bent hier

Bloembakken sieren Langeraar

Zelf het initiatief nemen en een goede communicatie. Dat is het begin! “Omdat onze gemeente burgerinitiatief hoog in het vaandel heeft staan, dacht ik : Laat ik de stoute schoenen aantrekken. Carla van Rijn, werkgroeplid natuur, recreatie en water van vereniging Dorpsraad Rondom De Plassen heeft haar idee waar gemaakt. Zaterdagmiddag 24 september jl. op “Burendag” zijn de eerste bloembakken opgehangen aan de lantaarnpalen bij de ingang van “de Strooplikker” in Langeraar. De werkgroep had het ophangen van bloembakken aan lantaarnpalen meegenomen als aanbeveling in het dorpsplan.

Via het initiatief van het Oranjefonds, dat de betrokkenheid in de samenleving bevordert, heeft Carla subsidie gekregen om twee bloembakken met beplanting aan te schaffen. Het team van Your Illusion regelde het groen en maakte een 'modelbak'. Daar hebben de buren, -waaronder twee leden van de dorpsraad- een keurig kopie van gemaakt. Vervolgens kregen beide bloembakken een plek in het centrum van Langeraar.

Nadat Carla maandag contact had gezocht met de gemeente heeft de afdeling Beheer Openbare Ruimte vlot gereageerd en vervolgens duidelijke afspraken gemaakt met de initiatiefneemster over de voorwaarden die gelden voor het ophangen van bloembakken aan lantaarnpalen en het onderhouden daarvan door de inwoners.

Carla is blij dat alles op zo’n korte termijn is geregeld. De bloembakken hangen er prachtig bij! En ja, het gaat groeien! Nog 44 rode lantaarnpalen te gaan!

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer