U bent hier

Dorpsraad nog volop in gesprek over buslijn 184

Zoals eerder gemeld is de Dorpsraad “Rondom de plassen” nog volop in gesprek met de  gemeente en de Provincie Zuid-Holland over buslijn 184. Lijn 184 rijdt vanaf 10 december door onze kernen vanaf Alphen aan den Rijn, via de Paradijsweg naar Nieuwveen en weer terug.  De gemeente is nog in gesprek met Arriva om de bus een lus te laten rijden via de Schilkerweg en Westkanaalweg, wat het oorspronkelijke plan was.

De werkgroep Verkeer en Veiligheid heeft 11 december j.l.  een gesprek gehad met de Provincie Zuid-Holland over waar de bushalte in Papenveer gesitueerd zal gaan worden. De provincie was van mening dat de Schilkerweg ter hoogte van het oude station een goede locatie was. De leden van de Dorpsraad vonden dit geen goed idee. Er rijdt n.l. veel groot verkeer via de Schilkerweg naar de Oostkanaalweg.  Oversteken op dit punt zou zeer gevaarlijk zijn. Ook is deze plek buiten de kern, dus geen ideale opstapplaats. Ook zouden er veel extra kosten gemaakt moeten worden om dit te realiseren.

Op ons verzoek komt de bushalte op de Westkanaalweg, ter hoogte van het Sluispad. Zodoende kunnen in inwoners van Papenveer dichterbij instappen en hoeft niet de drukke  Schilkerweg overgestoken te worden. Er komt ook gelegenheid  om de fietsen te stallen.

Wij hopen dat deze wijziging de veiligheid en opstapmogelijkheid ten goede zal komen.

Ook is er gekeken naar  de mogelijkheid om een bushalte te realiseren bij zwembad Aarweide. Het is de wens van het bestuur van het zwembad en de gemeente dit mogelijk te maken. Echter, op een provinciale weg is geen zebrapad mogelijk.  Zonder een veilige oversteekmogelijkheid is het gezien de drukte op de Schilkerweg, te gevaarlijk langs de weg een bushalte te realiseren.  Er wordt nu nog een andere mogelijkheid onderzocht.

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer