U bent hier

Bouwlocatie Langeraar Noord-West

De bebouwing achter de Koelemanstraat ( LangeraarNoord-West) zou in de eerste fase 44 woningen opleveren. Door de economische situatie en in  het bijzonder , de ontwikkelingen in de woningbouw heeft de gemeente Nieuwkoop haar plannen herzien.

Eerst zal Langeraar-Oost (Locatie bestaand voetbal terrein Rksv Altior) worden ontwikkeld en daarna pas Langeraar- Noord-West vanaf 2019.

 

In een eerder gehouden gesprek in maart 2012  met Woningdienst Aarwoude gaf de gemeente aan een intentieverklaring met WDA  te hebben voor bouwen van sociale woningen voor huurders en starters in Noord-West. Na het stopzetten van het bouwplan voor de gronden achter de Koelemanstraat, is er voor de plannen in Langeraar-Oost echter geen intentieverklaring met WDA ondertekend.

 

Na verschillende bezwaren van bewoners aan de Koelemanstraat tegen de bouwplannen achter deze straat heeft de werkgroep ROWW geprobeerd om met de bezwaarmakers in contact te treden en een gesprek aan te gaan, na drie afzeggingen door deze bezwaarmakers, en het voorlopig niet doorgaan van de bouwplannen heeft de werkgroep echter gemeend dat deze gespreken weer prioriteit krijgen zodra de plannen om daar te bouwen weer worden opgepakt.

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer