U bent hier

Bouwplan Damstaete

Op 3 november 2011 heeft de werkgroep ROWW een eerste bijeenkomst gehad betreffende het bouwplan Damstaete (het voormalige terrein v.Tol metaalbewerking/trapveldje aan de W.Ontzigtstraat. Bedoeling is om hier kavels grond in de vrije sector te verkopen waarop gedeeltelijk ook bijv. woningen met kantoor aan huis gevestigd kunnen worden. Ook word hier dan vanaf de W.Ontzigtstraat de toekomstige ontsluiting voor Langeraar Noord-West aangelegen. (bouwen achter de Koelemanstraat.)

Op 11 april 2012 is er een vervolg overleg geweest, hierbij is een wijziging in het plan aangegeven. De kavels aan de westzijde worden deels doorsneden door de gewijzigde geurcirkel (100 naar 50 m1) van de veehouderij en manege Vosseburch. De woningen aan de westzijde staan met de voorzijde op de rand van de geurcirkel. Hier zullen de achtertuinen grenzen aan een water. De woningen aan de W.Ontzigtstraat zijde zijn gesitueerd op een grotere kavel op een “eilandje”

Op 27 juni een derde overleg, nadat er door de werkgroep een plan was gemaakt om het trapveldje niet te laten vervallen, maar te verplaatsen naar de westkant richting polder.
Voor de afsluiting van het aanzicht naar de grote bebouwing van de Vosseburcht zou er langs de weg met een tijdelijke keerlus voor verkeer van de wijk, een brede groene zoom aangelegd moeten worden. Deze zou heel goed kunnen bestaan uit bv. een stuk “speelbos”een gedeelte met openbaar te gebruiken fruitbomen en aan het eind in de polder een stuk hakhout wat verwijst naar de nog steeds bestaande “geriefbosjes”in de polder.
Zo zou er ook aan de Zuidwestzijde een mooie afsluiting kunnen worden gemaakt.
Dit sluit dan mooi aan bij de plannen die er zijn om plannen voor Langeraar-Oost af te sluiten door middel van een Particulier initiatief voor Landgoederen.

Op 25 oktober2012 is het plan ter inzage gelegd, waarop de inwoners tot 5 dec. Kunnen reageren.
Op dinsdag 6 november 2012 heeft de gemeente een inloopavond gehouden in Parola betreffende Bouwplan Damstaete. De uitnodiging aan de werkgroep kwam op het laatste moment. Men moet er blijkbaar nog aan wennen dat er een groep mensen meedenkt!
Hoe de reacties op deze avond waren heeft de werkgroep niet gehoord van de gemeente.

Er is in oktober 2012 een actualiserend bodemonderzoek geweest. Uit dit onderzoek is er door de gemeente op 10 januari 2012 naar de werkgroep bericht dat het terrein sterk is verontreinigd met PAK, olie, zware metalen en asbest. Het terrein is daarop direct afgesloten.
Er is nu verder aanvullend onderzoek nodig, om te bepalen hoe deze vervuiling zal worden aangepakt voordat er weer verder gehandeld kan worden.

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer