U bent hier

Verplaatsing marktkramen Langeraar

Naar aanleiding van het in het Dorpsplan opgenomen punt, dat de marktkramen de aanwezige winkels moeten versterken en niet afstoten, en dat het daarom noodzaak is dat de kramen op dinsdag en zaterdag weer naar het middenpleintje terug keren, heeft de werkgroep Roww, ook omdat de huidige standplaatsen op de hoek Kerkpad/ Langeraarseweg een onoverzichtelijke en zeer onveilige situatie is, op 24 maart 2012 een enquête gehouden onder bezoekers, winkeliers, marktkraamhouders en omwonenden.
In deze enquête kon worden aangegeven wat men vond van de onveilige situatie, waar de kramen beter zouden staan e.d.

Velen, 111 van de ingevulde 168 formulieren vonden de huidige standplaats verkeersonveilig.
En 122 van de ingevuld formulieren gaven aan dat de standplaats beter naar het pleintje bij de voormalige groentewinkel kan verhuizen.

De werkgroep is met deze uitslag in overleg gegaan met de gemeente, nadat er eerst nog onderzocht was door de werkgroep of de markt op het kerkplein kon staan. Echter hier wilde het kerkbestuur niet aan meewerken. Na dat de fase van onderzoek was afgesloten heeft de gemeente Nieuwkoop eind augustus besloten aan de verplaatsing mee te werken.

De verwachting dat de markt na de voorbereidende werkzaamheden voor het einde van het jaar kon worden verplaatst was echter te optimistisch. Er moest nog overeenstemming bereikt worden met de Spar leverancier die op zaterdag altijd de voorraden voor Spar Adelaar aanvulde. Dit heeft er toe geleid dat er op zaterdag 2 maart 2013 voor het eerst de markt op het nieuwe plaatst zal staan. Met als resultaat een veiliger en overzichtelijke kruising Langeraarseweg- Kerkpad, en een plaats voor de marktkramen waar zij de winkels kunnen versterken.

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer