U bent hier

Werkgroep Verkeer en Veiligheid 2012

2012 is voor onze werkgroep een druk jaar geweest. Een aantal grote projecten stonden op de agenda, zoals de renovatie van de Langeraarseweg en de komst van de bus.
Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de plannen voor de Langeraarseweg. In april zijn wij voor het eerst in gesprek geweest met de gemeente, met een delegatie van meerder werkgroepen. Daarna zijn er nog een aantal gesprekken geweest. Wij zijn gesprekspartner geweest en hebben een aantal zaken kunnen verduidelijken en veranderen. Wij zijn blij met de punten die wij bereikt hebben, te weten:
1. 15 km. Bord op woonerf Langeraarseweg, ipv spelregels
2. Noodweg t.b.v. bouwverkeer.
3. Afstemming met bouwprojecten Damstaete en Altior en Aarhoeve
4. Langeraarseweg wordt vrij parkeren, aan andere kant dan poelzijde,
5. geen parkeervakken op de Langeraarseweg
6. Grote boom bij slagerij v.d. Pijl blijft staan.
7. Kruising Langeraarseweg/ Woudsedijk wordt aangepast
8. Verbetering veiligheid bij de parkeerplaats voor de school.
9. Verwijderen van de bulten in het centrum
10. Nieuwe snelheidsdrempel ipv de bulten
Ook maken wij ons sterk voor ondergrondse vuilcontainers. Er wordt nu onderzocht welke mogelijkheden er zijn eventueel in combinatie met de renovatie.
De komst van de bus is een heel ander traject geweest. Nadat de concessie was gesloten en Arriva de nieuwe vervoerder werd, hebben wij lange tijd niets vernomen van de gemeente. Toen wij zelf contact zochten, bleken er al vele beslissingen genomen te zijn, waar wij niet in zijn gemengd. Doordat de Langeraarseweg gerenoveerd wordt, is besloten een omleidingsroute over de Paradijsweg te rijden. De aanpassingen die daar voor gedaan moesten worden, hebben tot veel weerstand geleid. Nog steeds zijn wij met de gemeente in gesprek over veiligheidsmaatregelen op de Paradijsweg. Sinds maart rijdt de bus een lus via de Westkanaalweg , Schilkerweg en Paradijsweg om en om. Binnenkort hebben we met Arriva, gemeente en provincie overleg over de bushaltes. Ook zullen wij de reistijden aan de orde stellen.
De parkeeroverlast in de nieuwbouw van Langeraar is ook veelvuldig aan bod gekomen. De BOA’s hebben een aantal keren gele en rode kaarten uitgedeeld en hebben daarna bonnen uitgeschreven. Als bewoner van de nieuwbouw zelf kunt u ook veel doen aan het parkeerprobleem door bijvoorbeeld uw auto iets verder van huis te parkeren en gebruik te maken van de parkeergelegenheid bij Altior.
De gemeente werkt aan een beleidsstuk over een veilige schoolroute voor schoolkinderen. Op ons verzoek praten wij daar actief in mee en hebben diverse suggesties gedaan.
Binnen de werkgroep zijn we met een kleine groep enthousiaste mensen. Wij zijn op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Neemt u gerust contact met ons op als u dit iets lijkt!

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer