U bent hier

Trapveld Langeraar weer open

Persbericht van de gemeente nieuwkoop.    Trapveldje Langeraar weer voor het grootste deel open

 

In januari dit jaar sloten we het terrein achter de Langeraarseweg 150 en het noordwestelijk gelegen weiland langs de W. Ontzigtstraat af met hekken. Dit werd gedaan, omdat er vervuiling in de grond was aangetroffen. Het hele gebied, met daarbij het trapveldje, mocht daarom niet meer worden betreden. De gemeente is vervolgens aan de slag gegaan met diverse onderzoeken om de vervuiling in beeld te brengen en nader te onderzoeken.

 

Uit deze onderzoeken is gebleken, dat een groot deel van de oppervlakte van het trapveld schoon is. Dit betekent, dat het grootste deel van het trapveldje weer veilig kan worden gebruikt. De hekken zullen begin volgende week worden weggehaald en verplaatst.

 

Een (resterend) deel van het trapveld, en het omliggende gebied, is ondergronds ernstiger vervuild. De sanering hiervan wordt aanbesteed. Dit gebied blijft daarom wel afgesloten met hekken. De planning is, dat dit stuk grond in juni of juli dit jaar wordt gesaneerd. We willen benadrukken, dat deze vervuiling niet leidt tot actuele risico’s voor de volksgezondheid, omdat de vervuiling is afgedekt met een laag schone grond.

 

We wensen de kinderen weer veel speelplezier op het trapveld!

 

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer