U bent hier

Langeraar in de bloemetjes

Wethouder Guus Elkhuizen heeft zaterdag 1 juni in Langeraar de laatste Hanging Basket aan een lantaarnpaal in Langeraar bevestigd.

Vanaf nu tot ver in het najaar wordt de kern van Langeraar opgefleurd met 46 stuks Hanging Baskets . Deze aan de lantaarnpalen bevestigde bloembakken zijn gevuld met kleurige geraniums . 

De bakken hangen er op initiatief van de Langeraarders en Papenveerders zelf . De werkgroep Natuur , Recreatie en Water(NRW) van “Rondom de Plassen” pakte deze wens op en wist een aantal sponsors te werven. Na giften van het Oranjefonds en de Braderiecommissie besloot de gemeente Nieuwkoop de resterende bakken te financieren. De bloemen accentueren namelijk dat het verkeer zich in dit gebied op een woonerf bevindt .Voorwaarde van de gemeente was wel dat de werkgroep NRW van de dorpsraad de organisatie op zich zou nemen. Het plan maakte enthousiaste reacties los : Kwekerij Zevenhoven zegde toe om tegen een vriendenprijs de bakken te willen vullen en vrijwilligers ( met name van de werkgroep NRW) van “Rondom de Plassen” regelden een watertank waarmee zij de komende zomer de geraniums regelmatig van water zullen voorzien .

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer