U bent hier

We laten de Geschiedenis herleven

Dorpsraad ‘Rondom de Plassen’ laat de geschiedenis van Langeraar en Papenveer herleven. Langs de route van ‘Een rondje eerste poel’ verschijnen deze maand informatieborden waarop van alles te zien én te lezen valt over historische plekken.

Voor de oudere generaties levert dat herkenning op, voor de anderen interessante informatie. Én een zoekplaatje. De ingekleurde prenten hangen namelijk zo dat het huidige uitzicht overeenkomsten toont met het uitzicht uit vervlogen tijden.

Dorpsgenoot P.J. van Rijn, groot liefhebber van de plaatselijke historie mocht de eerste borden onthullen. In zijn speech wees hij erop dat uiteindelijk iedereen geschiedenis wordt en dat het zo mooi is als júist ook de ‘kleine geschiedenissen’ bewaard blijven: de verhalen over de mensen en het leven van alledag. Dat dat nu ook gebeurt middels de borden, noemt hij een aanwinst.

De eerste vier borden kwamen tot stand met een bijdrage van het Oranje Fonds. Evenals de Dorpsraad hoopt Van Rijn op uitbreiding van de serie: “Er valt nog zo veel te vertellen en te laten zien. Niet alleen wat betreft de dorpsgezichten maar bijvoorbeeld ook over de inleggerijen, het ontstaan van de Langeraarse Plassen, markante huizen etc etc.  Wat mij betreft gaat een rondje poel steeds langer duren”.

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer