U bent hier

Bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De renovatie van de Langeraarseweg is afgerond. Langeraar is vanaf 9 december 2013 weer bereikbaar van beide kanten en zijn winkels en voorzieningen weer gemakkelijk te bezoeken.

 

Per 6 januari 2014 zal na vele jaren van afwezigheid, de bus door Langeraar gaan rijden. Een enorme mijlpaal, waar de Gemeente Nieuwkoop en de Dorpsraad hard voor hebben geknokt om dit mogelijk te maken. Tijdens de renovatie van de Langeraarseweg,  heeft lijn 184 een jaar lang over de Paradijsweg gereden. Dit komt per 6 januari 2014 te vervallen.

 

De bus gaat rijden op werkdagen tussen 07.25 en 18.31 uur. Op de Langeraarseweg zijn ter hoogte van Parola en de Vossenburch bushaltes aangelegd. Lijn 184 zal vanaf Nieuwveen om en om door Langeraar en Ter Aar naar Alphen aan den Rijn rijden en weer terug.

 

Tijdens het jaar, hebben wij het verzoek bij Arriva neergelegd, om de bustijden zodanig te wijzigen, dat het mogelijk wordt voor scholieren om van deze lijn gebruik te maken. Dit verzoek is gehonoreerd. Wij zijn blij te kunnen melden dat de bustijden 10 minuten zijn vervroegd, zodat de scholieren op tijd op school kunnen zijn. Met de winter in het vooruitzicht is dit goed nieuws voor alle scholieren!

 

Bus 184 vertrekt om      7.25 station  Alphen a.d. Rijn

                                      7.34 Kruisweg Woubrugge

              7.42 Ter Aar

              7.47 Sluispad Papenveer

              7.51 Nieuwveen

              8.01 Kerk Langeraar

             8.09 Kruisweg Woubrugge

             8.15 Alb. Schweitzerbrug Alphen a.d. Rijn (Ashram College)

             8.21 Station Alphen a.d. Rijn

 



Het uur erna zal de route in omgekeerde richting worden gereden.

Kijk voor alle informatie en actuele tijden op www.arriva.nl

 

Op de Kruisweg te Woubrugge, wordt buslijn 184 een overstappunt naar Leiden, lijn 182. Ook kan daar overgestapt worden op lijn 370 van/naar Schiphol.

 

Ook hebben wij gevraagd of de bus eerder kan gaan rijden en langer door kan rijden. Dit zal afhangen van het succes van de buslijn. Als er veel gebruik van deze lijn gemaakt zal worden, zal er over een jaar worden bekeken of dit mogelijk is. Ook hebben wij de wens geuit dat er in en uitgestapt kan worden op de driesprong te Langeraar. Ook dit wordt voor volgend jaar in overweging genomen.

 

Arriva, gemeente  en de Provincie Zuid-Holland zullen binnenkort via de publiciteit aandacht geven aan de nieuwe busverbinding.

 

 

 

 



 

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer