U bent hier

Feestelijke ingebruikname van de bus in Langeraar

Op woensdag 8 januari jl. is buslijn 184 feestelijk in gebruik genomen.

De lijn was sinds december 2012 in gebruik, maar doordat de Langeraarseweg gerenoveerd werd, kon de juiste route al die tijd niet gereden worden. Met het opleveren van de weg in december 2013, is per  6 januari 2014 de definitieve route in gebruik genomen.  Na ruim 15 jaar zijn Langeraar en Papenveer weer per bus bereikbaar en is er de  mogelijkheid om rechtstreeks naar Alphen aan den Rijn te reizen.  In Ter Aar, op de Kruisweg bij Woubrugge en in Nieuwveen is er de mogelijkheid over te stappen op andere buslijnen.

Om 9.15 uur verzamelden genodigden zich bij de halte Kerkpad in Langeraar.  Wethouder Melzer had uitnodigingen doen uitgaan naar Arriva, Provincie, Holland Rijnland, Dorpsraad en ambtenaren van de gemeente.  Ook enkele bewoners uit  Langeraar maakten gebruik van de uitnodiging. De pers was ook aanwezig.                                                        

Om 09.30 reed de bus via Ter Aar naar Nieuwveen, waar in het gemeentehuis de koffie met gebak klaarstond. Wethouder Melzer bedankte  iedereen voor zijn rol  in het proces bij de totstandkoming van deze nieuwe buslijn.  Bij de aanbesteding van de nieuwe concessie zag de gemeente mogelijkheden om in te zetten op volwaardig openbaar vervoer in de kernen Langeraar en Papenveer. Ook de Provincie en Holland Rijnland hebben dit initiatief met enthousiasme opgepakt. Het moet in de gemeente mogelijk zijn om diverse openbare  voorzieningen, waaronder het gemeentehuis, te kunnen bereiken. Ook is het belangrijk dat de diverse kernen onderling bereikbaar zijn. Na de oprichting van de dorpsraad, is de werkgroep Verkeer en Veiligheid samen met de gemeente opgetrokken om dit doel te bereiken. Ieder op zijn eigen terrein en met veel inzet is dit gelukt. Op aanraden van de dorpsraad is bijvoorbeeld het inwonertal van Papenveer opgeteld bij dat van Langeraar, waardoor de eis van minimaal 3.000 inwoners gehaald kon worden. Na het woordje van de wethouder sprak ook  een woordvoerder van de vervoersmaatschappij Arriva  de wens uit om deze lijn tot een succes te maken. Er zal binnenkort  nog meer aandacht gegeven worden in de pers aan de nieuwe buslijn. Natuurlijk is het belangrijk dat de lijn goed gebruikt gaat worden, maar men kijkt naar de gehele regio. Ook de dorpsraad sprak uit blij te zijn met dit resultaat. De wens om een halte te realiseren bij zwembad Aarweide en industrieterrein Bovenland en de mogelijkheid tot overstappen bij de driesprong werden nog even naar voren gebracht.  Na het officiële gedeelte werden er nog enkele vragen gesteld en werd het e.e.a. verduidelijkt.  Om 11.00 uur vertrok de bus weer vanuit Nieuwveen naar Langeraar en stapte iedereen uit.

Het woord is nu aan de reizigers die deze lijn tot een succes moeten maken. 

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer