U bent hier

Buslijn 184 wordt opgeheven

Ondanks alle inzet van de werkgroep Verkeer en Veiligheid (dorpsraad Rondom de Plassen) heeft Arriva besloten lijn 184 op te heffen. Wij vinden het erg jammer omdat onze scholieren de bus beginnen te ontdekken en dat hij ook door de ouderen wordt herontdekt. Na, nu anderhalf jaar de goede route gereden te hebben, stopt Arriva met deze lijn. Dit doen zij wel in overleg met de provincie, gemeente en de dorpsraad “ Rondom de Plassen” met name de werkgroep Verkeer en Veiligheid.

Er is veel gesproken over het aanhouden van lijn 184 met gemeente, Arriva en ook de provincie, maar wat wij ook aanvoerden het bleef “nee”. Wij als werkgroep hebben ook gekeken naar lijn 182 en Arriva voorgesteld om deze bus een lus te laten rijden via Langeraar en Papenveer. Dan zouden de andere reizigers 7 minuten langer in de bus zitten zei men bij Arriva. Dit hoefde niet want wij konden, door van lijn 182 tussen Leiderdorp en de Kruisweg een snelbus te maken, 7 minuten winnen. Ook dit idee kon bij Arriva geen goedkeuring verkrijgen.

Als we niets zouden doen zou er een belbus komen, die alleen komt als iemand een telefoonnummer belt om deze persoon naar “de Vlinder" in Ter Aar te vervoeren. Wij als werkgroep vinden dat dit de slechtst denkbare optie is. Dit omdat wij menen dat hier weinig tot geen gebruik van gemaakt zal gaan worden. Met als resultaat dat er straks niets meer zal gaan rijden omdat de cijfers dit waarschijnlijk gaan uitwijzen.

Omdat wij als werkgroep Verkeer en Veiligheid het openbaar vervoer voor Papenveer en Langeraar willen behouden willen wij een vereniging oprichten om een buurtbus de route te laten rijden. En of dat direct ook dezelfde route zal zijn is nog niet bekend. Het zou ook een route kunnen zijn die de oude gemeente Ter Aar met natuurlijk Langeraar en Papenveer verbindt met Nieuwkoop. Arriva zal voor het onderhoud en de opleiding regelen, en de provincie heeft nog ergens een potje om wat andere kosten te dekken.

Maar wij kunnen dit alleen realiseren met behulp van chauffeurs.

Meld u aan als chauffeur/vrijwilliger en zet samen met ons uw schouders onder het openbaar vervoer in onze beide kernen.

Aanmelden kan door middel van een email naar vv@rondomdeplassen.nl  Werkgroep Verkeer en Veiligheid

Tweets van de Dorpsraad

Twitter

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer