Onze Dorpsraad heeft een AED geregeld op locatie Rietlanden 12 in Langeraar

Foto en tekst uit De Omroeper en Nieuwkoops nieuws door Loek Sassen

“En daar zijn we in deze buurt (Rietlanden en Landerij eo.) best blij mee!” zegt buurtbewoner Rob Holter. Een AED op korte loopafstand is van levensbelang, want snel handelen bij een hart- stilstand kan levens redden! Wij nemen daarom de jaarlijkse onder- houdskosten (en energie) voor eigen rekening. En verschillende buren gaan ’op’ AED-training bij de EHBO in Langeraar.” 

“Gemeente Nieuwkoop hanteert de veiligheidsnorm, dat een AED (apparaat dat met een schok een hart weer op gang kan brengen) binnen een afstand van 500 meter -hemelsbreed- bereikbaar moet zijn voor hulpverleners. “Maar, de 

dichtstbijzijnde hier (van Wassenaerplein) hangt toch echt (over de weg/voetpaden) op 630 meter”, vult Cor Heemskerk namens Dorpsraad Rondom de Plassen hem aan. Daarom hebben wij vanuit de werkgroep Ruimtelijke Ordening en Veiligheid (RVO) gekozen om voor deze buurt een AED aan te schaffen, mogelijk gemaakt door de bijdrage van een belangrijke sponsor. Op dit moment is heel Langeraar en Papenveer voorzien van voldoende AED’s” 

De AED hangt op Rietlanden 12 (woning van Albert & Ida vd Geest) en werd op zaterdag 5 oktober officieel overhandigd en in gebruik gesteld. 

Loek Sassen