Bloembollen

Het begint nog maar net en beetje aan te winteren, maar Dorpsraad ‘Rondom de Plassen’ (Langeraar, Papenveer) is met haar plannen al bij het komende voorjaar. In kader van het project “Goed idee voor uw dorp”, en  een bijdrage van gemeente Nieuwkoop zijn onlangs 13.000 Narcissen-bollen geplant.  Grotendeels met hulp van een machine, maar langs het hertenkamp aan de Halkesstraat plantten diverse vrijwilligers van de werkgroep ’Natuur Recreatie en Water’ (NWR) een aantal toeven ouderwets met de hand.
Het machinaal planten gebeurt met een machine die de grasmat open snijdt, de zode omhoog lift en de bloembollen verdeelt over de volle breedte van  een meter. De bollen worden geleverd en geplant door medewerkers van Lubbe Lisse BV. Zij waren tevreden over de kwaliteit van de gazons in Langeraar. “Ik wou dat de gazons  in heel Nederland zo goed waren”, zegt een van hen. Voor hen is het topdrukte in deze tijd; liefst voor de eerste vorst moeten de bollen worden geplant. De verwachting is dat het mengsel van Engelse en Hollandse narcissen rond februari zal bloeien. Dan wordt ook pas duidelijk, waar in Langeraar en Papenveer de bollen geplant zijn………