Hertenkamp opgefrist

De afgelopen maand onderging de hertenkamp in Langeraar een metamorfose. Dankzij een gemeentelijke bijdrage uit het Projectengeld Dorpsgericht Werken en de enorme inzet van vrijwilligers kregen de gebouwen en het terrein een opknapbeurt.

Ter afronding van het project, plaatste vrijwillig beheerder P.S Captein gisteren een geschiedenisbord aan het toegangshek. Hierop valt van alles te lezen over de historie van de hertenkamp. Onder meer dat het dagelijks beheer al sinds de oprichting in 1972 in handen is van trouwe vrijwilligers, die –opvallend- allemaal boerenzoon zijn. Captein is pas de vierde in het rijtje en viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Als blijk van waardering voor zijn niet-aflatende dagelijkse zorg voor de dieren, ontving hij van Dorpsraad ‘Rondom de Plassen’ een bos bloemen.De renovatie kwam mede tot stand dankzij bijdragen van Van Hameren Houthandel, H. Slof, R. Jansen, C. van Rijn, Houthandel Th.van der Salm, E. Hoogenboom en natuurlijk beheerder P.S. Captein en vaste achterman P.J. van Rijn die naast zijn arbeid ook veel werkmateriaal beschikbaar stelde.