Uitstel bouw Papeneiland Langeraarse Plassen

De Stichting tot ontwikkeling van het Ecologisch Papeneiland (stichting) heeft zich als doel gesteld een recreatie-eiland in de Langeraarse Plassen aan te leggen waar zoveel als mogelijk doelgroepen blij mee zijn.

Helaas laat de stichting weten dat een inwoner van Langeraar een beroepschrift en een voorlopige voorziening heeft ingediend tegen het wijzigen van het bestemmingsplan bij de Raad van State. De bezwaren richten zich onder meer op de uitkijktoren die op het eiland wordt aangebracht en de parkeeroverlast van auto’s, die volgens bezwaarmaker het eiland zouden gaan bezoeken. Uiteraard kan de stichting zich niet vinden in de bezwaren. Overleg tussen bezwaarmaker en zowel de stichting als leden van de dorpsraad heeft niet tot het gewenste resultaat geleid, wat ten zeerste wordt betreurd.

Dit bezwaar zorgt voor vertraging in de aanleg. De stichting vindt het heel jammer dat de inwoners van Langeraar en Papenveer hierdoor deze zomer geen gebruik meer kunnen maken van dit mooie eiland. De aanleg en realisatie zal opgeschoven moeten worden door deze procedure. Dinsdag 10 maart is de zitting bij de Raad van State in Den Haag en daar zal hopelijk duidelijk worden hoeveel vertraging opgelopen wordt door dit bezwaarschrift.

De dorpsraad Rondom de Plassen draagt de plannen een zeer warm hart toe. Tenslotte was een “strandje” aan de  Langeraarse Plassen één van de wensen van de dorpsgenoten uit Langeraar en Papenveer. Deze wens, nu ingevuld als recreatie-eiland, is ook als aanbeveling opgenomen in het dorpsplan. De ondersteuning van de dorpsraad blijkt onder meer uit haar deelname in het bestuur van de Stichting. Ook Scouting Wapata heeft een afvaardiging in het bestuur.

Namens Stichting tot ontwikkeling van het Ecologisch Papeneiland